Atletické závody ml. žáků

V pátek 17. 6. 2022 se uskutečnil na stadionu Lapač také odpolední závod mladších žáků a žákyň. Závodníci poměřili síly ve dvou disciplínách – 60 m překážkový běh a smíšené štafety 4 x 300 m.

Pro velký zájem jsme umožnili start také dětem z atletické přípravky, které absolvovaly štafetový běh podle stejných pravidel jako starší závodníci a upravený překážkový běh na 60 m, kdy jako překážky posloužily 40 cm vysoké molitanové áčka.

60 m překážky – ml. žáci a ml. žákyně

V mladších žačkách jsme měli svá želízka v ohni a věřili jsme, že nám to cinkne. Děvčata nás ale překvapila – kolegyním z Hluku nedala žádnou šanci a brala všechny čtyři první místa. Nejlepší výkon předvedla Gabča Kmeťová, která bude oficiálně ml. žačkou až od ledna, druhé místo brala Laura Lisoňková a pro bronz si doslova doklopýtala Karča Kočicová, které sice nevyšel krok na první překážku, ale rozhodla se to nevzdat. Nepopulární brambora tentokrát zbyla na Bětku Uchytilovou.

Závod chlapců měl pouze dva závodníky a rychlejší Jirka Dohnal z Hluku přisoudil Dádovi Řešetkovi druhé místo.

60 m překážky – atletické přípravky

Nad malými překážkami to cinklo mezi děvčaty Nikči Horáčkové, která se proskákala k bronzu, mezi chlapci bral zlato Patrik Uchytil, kterému na paty dýchal druhý Filip Jurčík.

Štafeta 4 x 300 m – atletická minipřípravka

Mezi nejmenšími dětmi se podařilo sestavit 5 kvalitních štafet a překvapením dne bylo, že dokázaly všechny štafety stlačit svůj čas pod 5 minut! K vidění byly kvalitní běžecké výkony a papírové předpoklady potvrdila štafeta ve složení: Kája Zábojník, Saša Michálková, Viktorka Pytelová a Jirka Kratěna, která ostatním štafetám „nadělila“ 26 vteřin a brala zlato. Také druhé místo obsadila brodská štafeta, tentokrát v sestavě: Teo Hyrja, Nela Polášková, Majda Synčáková a Adam Masařík.

Štafeta 4 x 300 m – atletická přípravka

Z děti z atletické přípravky se podařilo sestavit 4 štafety a také v přípravce jsme brali dvě medaile, tentokrát zlatou a bronzovou. Nejrychleji trať zaběhlo kvarteto: Gabča Kmeťová, Patrik Uchytil, Denča Řezníčková a Filda Jurčík, bronzovou radost si udělala čtveřice: Terka Miková, Filda Hruška, Nikol Horáčková a Dominik Kupec.

Štafeta 4 x 300 m – ml. žáci

Mladší žáci zadělali na pořádné drama ještě před startem, kdy se některým štafetám zranili závodníci. Na poslední chvíli jsme tak po vzoru fair play sestavili štafety bez ohledu na klubovou příslušnost a využili jsme také všechny náhradníky. Díky tomu jsme obsadili v konečném zúčtování všechny medailové pozice. Ve slepenci všech klubů brala zlato Bětka Uchytilová, stříbro urvala štafeta kompletně sestavená ze závodníků z oddílu všestrannosti a mezi finišmany se rozhodovalo až na cílové čáře a na bronz si „sáhla“ Laura Lisoňková, která si skvěle rozvrhla síly.

Kompletní výsledkový servis je ke stažení zde:
http://www.skvysluni.cz/wp-content/uploads/2022/06/vysledky-UB-viceboj.xlsx

Za podporu děkujeme všem pořadatelům, trenérům, rozhodčím a skvělému publiku a v neposlední řadě také stavební firmě Navláčil a firmě AZUB za dodání odměn pro nejlepší závodníky.